Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Δείτε την πεθερά "θρύλο της τέχνης" του Γιάννη Βαρουφάκη

 Θρύλος της σύγχρονης ελληνικής Τέχνης, παρά τις λίγες ατομικές εκθέσεις της, αγαπημένη πολλών συλλεκτών, διακριτική παρουσία, φίλη διασήμων, με ζωή σαν μυθιστόρημα…

Ελέν η Πόταγα – Στράτου, η εικαστικός και γλύπτρια, η μητέρα της Δανάης Στράτου και πεθερά του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, η δημιουργός, η γυναίκα, η μητέρα, η γιαγιά.

Πέντε κόρες από δύο συζύγους

Μητέρα πέντε θυγατέρων -της Χριστίνας και της Νταβίνα από τον πρώτο σύζυγό της, Ian Dutton, και τρεις από τον Φαίδωνα Στράτο, τη Μαρίνα, την Αμαλία και τη Δανάη- η Ελένη Πόταγα, είναι μία γυναίκα η οποία παρότι θα μπορούσε να «χτίσει» μία εξαιρετική στενή σχέση με τη δημοσιότητα, την απέφυγε συστηματικά, ακόμη και σε σχέση με τη δουλειά της.

«Δεν ασχολήθηκα ποτέ με την προβολή μου, με το «μάρκετιγκ της δουλειάς μου. Δεν πίστευα ποτέ σε αυτό. Η τέχνη δεν έχει σχέση με μάρκετιγκ» έχει πει σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις της.

Παρότι ο Φαίδων Στράτος υπήρξε από τους ιδιοκτήτες της κραταιάς βιομηχανίας Πειραική – Πατραϊκή, η Ελένη Πόταγα μεγάλωσε τις κόρες της ανάμεσα σε καλλιτέχνες όπως οι Αιγινήτες, Γιάννης Μόραλης -ο κορυφαίος εικαστικός υπήρξε και καθηγητής της στην ΑΣΚΤ- ο Νίκος Νικολάου, ο Κοσμάς Ξενάκης, ο Γεωργίου, ο Ανδρέου.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.