Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Αυτός είναι ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους ως φοιτητής

 Αυτός είναι ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους ως φοιτητής

Άλλη μία φωτογραφία 


Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News έδωσε στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία του Μοχάμεντ Εμουάζι όταν ήταν ακόμη φοιτητής, στην οποία εμφανίζεται ο επονομαζόμενος Τζιχάντι Τζον, ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους.

Το Sky News παρουσίασε μια φωτογραφία του 26χρονου να φορά ένα μαύρο καπέλο το οποίο φαίνεται να φέρει τον λογότυπο P της αμερικανικής ομάδας μπέιζμπολ Pittsburgh Pirates, το οποίο σύμφωνα με το δίκτυο είχε κρατήσει το πανεπιστήμιο του Ουέστμινστερ, όπου είχε σπουδάσει ο νεαρός.

Μέχρι τώρα τα βρετανικά μέσα είχαν δημοσιεύσει μόνο μια φωτογραφία του Εμουάζι από την παιδική του ηλικία.

Το έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Sky News δείχνει επίσης ότι ο Εμουάζι έχει λάβει από το πανεπιστήμιο του Ουέστμινστερ πτυχίο στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Μια εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε ότι το ίδρυμα ερευνά πώς αυτές οι πληροφορίες έφτασαν το τηλεοπτικό δίκτυο και αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Ο «Τζιχαντιστής Τζον» βρίσκεται ανάμεσα στους έως και 500 βρετανούς που πιστεύεται ότι μάχονται στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία. Φέρεται ως ο αρχηγός ομάδας τεσσάρων βρετανών τζιχαντιστών που τους αποκαλούν οι άλλοι τζιχαντιστές «Beatles» εξαιτίας της καταγωγής τους.

Το BBC επισημαίνει ότι δεν είναι σαφές πότε οι βρετανικές ή οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ταυτοποίησαν τον Μοχάμεντ Εμουάζι.

Αλλά είναι γνωστό πως απασχολούσε την MI5 τουλάχιστον από το 2011, καθώς το όνομά του εμφανίζεται σε ημι-απόρρητες δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονται με τον εξτρεμισμό στο εξωτερικό και εντός Βρετανίας.

Φίλοι του Εμουάζι δήλωσαν στην Washington Post ότι μεγάλωσε σε μεσοαστική περιοχή του δυτικού Λονδίνου και σπούδασε προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Ουεστμίνστερ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Μοχάμεντ είναι ο 'Τζιχαντιστής Τζον'. Ήταν σαν αδελφός μου. Είμαι σίγουρος ότι ήταν αυτός» δήλωσε φίλος του Εμουάζι μιλώντας στην Washington Post.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.