Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Καθαρά Δευτέρα: Πόσο θα κοστίσει το σαρακοστιανό τραπέζι
Πόσο θα κοστίσει φέτος το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας;

Για να στρωθεί και φέτος το τραπέζι της Σαρακοστής με το οποίο θα ξεκινήσει και φέτος η νηστεία του Πάσχα, ανάλογα με το τι θα επιλέξει κανείς και από πού θα ψωνίσει, θα χρειαστεί από 0,87% λιγότερα χρήματα συγκριτικά με πέρυσι ως και 3,13% περισσότερα, σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, το οποίο προειδοποιεί, ωστόσο, ότι «η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει, απαραίτητα, και καλύτερη ποιότητα».

Σουπιές, χταπόδι και ταραμάς, αποτελούν τα τρία είδη που η τιμή τους καταγράφεται αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι (τόσο στην κατώτατη τιμή όσο και στην ανώτερη).

Συγκεκριμένα, βάσει της έρευνας του ΚΕΠΚΑ, οι σουπιές, στις 27 Φεβρουαρίου 2014 στοίχιζαν από 7,98 έως και 10 ευρώ, ενώ στις 18 Φεβρουαρίου φέτος η τιμή τους κυμαινόταν από 8,98 μέχρι και 14 ευρώ- ήτοι αύξηση από 12,53% ως και 28,57%. Αντίστοιχα, οι τιμές του χταποδιού, που πέρυσι κυμαίνονταν από 9,99 – 15 ευρώ, φέτος διαμορφώνονται από 11,99 – 16 ευρώ (20,2%-6,25%) και του ταραμά από 2,54 -5,90 ευρώ πέρυσι σε 3,30-6,50 ευρώ (29,92%-9,23%) φέτος.

Τα κυδώνια, το τουρσί και οι ελιές καλαμών είναι και φέτος τα φθηνότερα τρόφιμα του τραπεζιού τηςΚαθαράς Δευτέρας, ενώ γαρίδες, μελιτζανοσαλάτα, πιπεράκι τουρσί και καλαμάρια είναι από τα είδη που διατίθενται σε τιμές τόσο μικρότερες όσο και μεγαλύτερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Βάσει αυτής της εικόνας, το ΚΕΠΚΑ συνιστά στους καταναλωτές να ερευνούν πριν αγοράσουν, να αποφεύγουν τους πλανόδιους πωλητές για αγορές προϊόντων, αλλά και τις υπερβολές στις ποσότητες, να χρησιμοποιούν τις γνώσεις, τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά τους, να επιλέγουν κατάστημα της εμπιστοσύνης τους και να καταγγέλλουν στο Κέντρο, όποιο πρόβλημα διαπιστώνουν, για να μην το ξαναβρεί κανείς μπροστά του.

Επίσης, το ΚΕΠΚΑ καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν προϊόντα, οι τιμές των οποίων αυξήθηκαν εν μέσω κρίσης, για το φετινό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.