Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Ανοίγουν οι αιτήσεις τέλος του μήνα

a Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ανάμεσα στο προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει στο τέλος του τρέχοντος μήνα το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης.

Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) είχε υπογραφεί στις 26 Νοεμβρίου 2014.

Παρόλ' αυτά μέχρι την προκήρυξη των εκλογών που πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2014, το πρόγραμμα δεν ξεκίνησε. Όπως είναι γνωστό από τον ΟΑΕΔ, η υπηρεσίες είναι έτοιμες για να προχωρήσουν στην διαδικασία επιλογής των ανέργων που θα μπορέσουν να καλύψουν τις 52.000 θέσεις σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σε σχολεία, σε μουσεία, σε νοσοκομεία, σε πανεπιστήρια σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και γενικότερα σε φορείς του δημοσίου που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Με την έναρξη του προγράμματος θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων. Στη συνέχεια υποβάλλονται ενστάσεις, που ελέγχονται από αρμόδια επιτροπή.

Ακολούθως, αναρτώνται οι τελικοί πίνακες δικαιούχων. Όσοι επιλεχθούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, πρέπει να παρουσιαστούν στις θέσεις τους, 15 μέρες μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων. Η αμοιβή εξαρτάται από την ηλικία των συμμετεχόντων. Όσοι είναι έως 25 ετών θα λαμβάνουν 427 ευρώ το μήνα (17,1 ευρώ ημερομίσθιο), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 490 ευρώ το μήνα (19,6 ευρώ ημερομίσθιο).

www.dikaiologitika.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.