Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Δείτε τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν καταναλώνουμε αλκοόλ

 Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν καταναλώνουμε αλκοόλ;Έχετε βγει έξω με τους φίλους σας και ετοιμάζεστε ήδη να παραγγείλετε το
δεύτερο/τρίτο ποτό, προσπαθώντας να… κρατηθείτε όσο μπορείτε προτού κάνετε μια επίσκεψη στην τουαλέτα για να ξαλαφρώσετε την ουροδόχο κύστη σας, γιατί γνωρίζετε καλά ότι μόλις συμβεί αυτό, θα θέλετε να πηγαίνετε συνέχεια στο μπάνιο.

Για ποιο λόγο όμως οι κύστεις γεμίζουν τόσο γρήγορα, ειδικά όταν η κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με την αφυδάτωση;

Σε ένα άρθρο του στη στήλη με θέματα επιστήμης του ABC ο Dr Karl Kruszelnicki εξηγεί την… επιστήμη που βρίσκεται πίσω από το φαινόμενο αυτό, απορρίπτοντας το μύθο ότι η κατανάλωση αρκετού νερού μπορεί να εξισορροπήσει την κατάσταση και να κρατήσει τον οργανισμό κάποιου ενυδατωμένο, όταν πίνει παράλληλα αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αλκοόλ παρεμβαίνει στην όλη διαδικασία και επηρεάζει τα ποσοστά ενυδάτωσης που απαιτούνται από τον οργανισμό για την παραγωγή των ούρων, καθώς ο εγκέφαλος και τα νεφρά συνεργάζονται πολύ στενά για να διατηρήσουν τη ροή των σωματικών υγρών.

Ο εγκέφαλος παράγει την αντιδιουρητική ορμόνη ADH, «σταματώντας» την ανάγκη για ούρηση, ωστόσο όταν κανείς καταναλώνει αλκοόλ ο εγκέφαλος δεν παράγει όση ADH χρειάζεται ο οργανισμός.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο οργανισμός μας μπορεί να «αντέξει» μέχρι το τρίτο ποτό. Μετά από αυτό, τα νεφρά αρχίζουν να παράγουν πολλά ούρα και γι’ αυτό δε μπορείτε να σταματήσετε να πηγαίνετε στην τουαλέτα.

«Η αφυδάτωση είναι ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα, που δεν πρέπει να αγνοεί κανείς» τονίζει στο άρθρο του, αναιρώντας τη θεωρία ότι αν πίνει κανείς παράλληλα πολύ νερό θα αποφύγει την αφυδάτωση. «Ο οργανισμός απορροφά μόνο περίπου το 30-50% της περίσσειας νερού».
 Grevenatime

Η Ωρα των Γρεβενών 

Οι ειδήσεις των Γρεβενών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.