Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015
Γιατί δεν πρέπει να τρώμε καμμένο φαγητό
5:30 μ.μ.
| Αναρτήθηκε από
Ανώνυμος
Σίγουρα θα σας έχει τύχει όταν ψήνετε στα κάρβουνα ένα κομμάτι να παραψηθεί ή τελικά να καεί
Την επόμενη φορά που θα συμβεί μην επιχειρήσετε να το φάτε σκεπτόμενοι «Εντάξει λίγο κάηκε». Ο λόγος;
Το καμένο φαγητό είναι πολύ καρκινογόνο καθώς μέσα στου δημιουργείται δημιουργείται μεγάλη συγκεντρωση μιας καρκινογόνας ουσίας, που ονομάζεται ακρυλαμίδια (acrylamides).
Αυτό συμβαίνει ακόμα πιο έντονα σε φαγητά που έχουν μεγάλη συγκέντρωση υδατανθράκων, όπως οι πατάτες, τα μακαρόνια το ψωμί, κλπ.
Όσο περισσότερο τα ψήνουμε, τόσο μεγαλύτερη και η συγκέντρωση.
Θα ήταν αδύνατον να αποφύγουμε την κατανάλωσή τους όμως μπορούμε να προσέξουμε να αποφύγουμε τη μεγάλη συγκέντρωσή τους, απλά ψήνοντας το τοστ μας λιγότερη ώρα, αποφεύγοντας το ψήσιμο στο τηγάνι (πχ της πατάτας μιας και στο τηγάνι πολλές φορές «αρπάζουν» στις άκρες), κλπ.
Τώρα, τα καμμένα κρέατα, παρόλο που δεν έχουν υψηλή συγκέντρωση σε υδατάνθρακες, είναι και αυτά επικίνδυνα για την υγεία…
Όταν το κρέας καίγεται, τα αμινοξέα που περιέχονται στις πρωτεΐνες του, μπορούν να αλλάξουν χημικώς και να γίνουν καρκινογόνες. Το ίδιο ισχύει και για τα κρέατα που ψήνονται στη σχάρα και στα κάρβουνα, κι ας μην έχουν καεί.
Το καμένο φαγητό είναι πολύ καρκινογόνο καθώς μέσα στου δημιουργείται δημιουργείται μεγάλη συγκεντρωση μιας καρκινογόνας ουσίας, που ονομάζεται ακρυλαμίδια (acrylamides).
Αυτό συμβαίνει ακόμα πιο έντονα σε φαγητά που έχουν μεγάλη συγκέντρωση υδατανθράκων, όπως οι πατάτες, τα μακαρόνια το ψωμί, κλπ.
Όσο περισσότερο τα ψήνουμε, τόσο μεγαλύτερη και η συγκέντρωση.
Θα ήταν αδύνατον να αποφύγουμε την κατανάλωσή τους όμως μπορούμε να προσέξουμε να αποφύγουμε τη μεγάλη συγκέντρωσή τους, απλά ψήνοντας το τοστ μας λιγότερη ώρα, αποφεύγοντας το ψήσιμο στο τηγάνι (πχ της πατάτας μιας και στο τηγάνι πολλές φορές «αρπάζουν» στις άκρες), κλπ.
Τώρα, τα καμμένα κρέατα, παρόλο που δεν έχουν υψηλή συγκέντρωση σε υδατάνθρακες, είναι και αυτά επικίνδυνα για την υγεία…
Όταν το κρέας καίγεται, τα αμινοξέα που περιέχονται στις πρωτεΐνες του, μπορούν να αλλάξουν χημικώς και να γίνουν καρκινογόνες. Το ίδιο ισχύει και για τα κρέατα που ψήνονται στη σχάρα και στα κάρβουνα, κι ας μην έχουν καεί.
ΕτικέτεςΥΓΕΙΑ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...
Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....
Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα
Οι καλύτερες
-
Ανακαλύπτουμε ακόμη ένα ανοιχτό θησαυροφυλάκιο 100 νόμιμων sites γεμάτο δωρεάν βιβλία, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε στον...
-
Εύκολες χειροποίητες δημιουργίες για τον κήπο! To πράσινο έχει χαλαρωτικό χαρακτήρα και τι καλύτερο από καθαρό αέρα σε συνδυασμό με...
Μέλη
Από το Blogger.