Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο μειωμένος ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη.

Ο μειωμένος ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη.Η ανεπαρκής ποσότητα ύπνου φαίνεται να διαταράσσει τον μεταβολισμό των λιπιδίων στο... αίμα και να μειώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να ρυθμίσει το σάκχαρο του αίματος, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδήλωση διαβήτη, ακόμη και σε νέους υγιείς ενηλίκους.


Αυτό προκύπτει από νέα αμερικανική έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetologia.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο, με επικεφαλής την Δρ Έζρα Ταζάλι, μελέτησαν σε εργαστηριακές συνθήκες 19 υγιείς άνδρες, 18-30 ετών. Οι εθελοντές, μετά από τρεις συνεχόμενες νύχτες που κοιμήθηκαν μόνο τέσσερις ώρες, εμφάνισαν αυξημένα κατά 15% έως 30% επίπεδα λιπαρών οξέων στο αίμα, με συνέπεια η ινσουλίνη στον οργανισμό τους να έχει κατά 23% μειωμένη ικανότητα ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα.

Παρόλο που τα ίδια τα επίπεδα του σακχάρου δεν επηρεάστηκαν, η αυξημένη αυτή αντίσταση στην ινσουλίνη αποτελεί ένδειξη προ-διαβήτη, που σταδιακά μπορεί να εξελιχτεί σε διαβήτη.

Στο παρελθόν, και άλλες μελέτες είχαν διαπιστώσει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην έλλειψη ύπνου, στην αύξηση του βάρους και στην εκδήλωση διαβήτη τύπου ΙΙ. Η νέα μελέτη έρχεται να βεβαιώσει αυτό τον συσχετισμό και να φωτίσει περισσότερο τον σχετικό βιολογικό μηχανισμό.

Τα ελεύθερα λιπαρά οξέα συνιστούν σημαντική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Όμως όταν το επίπεδό τους παραμένει συνεχώς αυξημένο, τότε αυτό αποτελεί ένδειξη για τάση εκδήλωσης διαβήτη, παχυσαρκίας ή καρδιαγγειακών παθήσεων.
 Grevenatime

Η Ωρα των Γρεβενών 

grevena ,βασιλιτσα ,vasilitsa hotels ,βασιλιτσα γρεβενων,γρεβενα ,γρεβενα ξενοδοχεια ,ξενοδοχεια γρεβενα ,γρεβενα διαμονη ,grevena news ,in grevena ,grevena hotels ,hotel grevena ,grevena griechenland

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.