Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Χιλιάδες θάνατοι από τη σκυλοτροφή Purina Beneful

Χιλιάδες θάνατοι από τη σκυλοτροφή Purina Beneful

Χιλιάδες σκυλιά πέθαναν ή αρρώστησαν βαριά μετά την κατανάλωση της σκυλοτροφής Purina Βeneful, σύμφωνα με καταγγελία του ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων, Φρανκ Λουσίντο.


Σύμφωνα με το protothema.gr βάσει όσων υποστηρίζει ο Λουσίντο, ο ίδιος αντίκρισε τρία σκυλιά του να τρέφονται με τη συγκεκριμένη τροφή, με αποτέλεσμα τα δύο να αρρωστήσουν και το ένα να πεθάνει.

Ο καταγγέλλων έκανε μήνυση κατά της Nestle Purina Petcare, που εξετάστηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, στη Βόρεια Περιφέρεια της Καρολίνας.

Η αναφορά, που κατατέθηκε στις 5 Φεβρουαρίου, ισχυρίζεται ότι υπάρχει μία ένωση που χρησιμοποιείται σε αντιψυκτικά οχημάτων, η οποία εντοπίστηκε στις σκυλοτροφές μαζί με μία ομάδα από τοξίνες, οι οποίες παράγονται από μύκητες.

Ο Λουσίντο υποστηρίζει ότι υπήρξαν περισσότερες από 3.000 καταγγελίες για σκυλιά που είτε αρρώστησαν είτε πέθαναν μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Η εταιρεία τοποθετήθηκε επί του θέματος με δημόσια δήλωση, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν τίθεται κανένα θέμα ποιότητας της Beneful. Όπως και άλλες εταιρείες τροφίμων, η Beneful αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού στο Διαδίκτυο, συνήθως με προσανατολισμό την παραπληροφόρηση. Κατά κανόνα, οι ομολογίες στο Ίντερνετ αποδεικνύονται ψευδείς και προκαλούν αδικαιολόγητη ανησυχία στους πελάτες της Beneful».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση υπογράφεται και από άλλους ιδιοκτήτες σκύλων και η συνολική αποζημίωση που απαιτείται, υπερβαίνει τα 5.000.000 δολάρια.

Σε δήλωσή της, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι έχει περιέλθει σε γνώση της μία ομαδική αγωγή, αλλά χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς, διευκρινίζοντας ότι θα ασκήσει κάθε δικαίωμά της να υπερασπιστεί σθεναρά τη θρεπτική αξία των τροφών της, η οποία υποστηρίζεται από εξαιρετικά αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.