Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

5 tips για να αναπνέετε καθαριότητα στο σπίτι


5 tips για να αναπνέετε καθαριότητα στο σπίτι


Η ατμόσφαιρα τους σπιτιού σας δεν είναι πάντα καθαρή εξαιτίας της επιβαρυμένης ατμόσφαιρα της πόλης. Πώς μπορείτε να (την) καθαρίσετε!
Άλλη μια δύσκολη μέρα στη δουλειά τελειώνει, κι εσείς ανυπομονείτε να μπείτε σπίτι σας και να πάρετε μία βαθιά αγχολυτική ανάσα. Ή μήπως όχι;. Σύμφωνα με έρευνες, η εσωτερική ατμόσφαιρα των κατοικιών στις μεγαλουπόλεις μπορεί να περιέχει 2 με 5 φορές περισσότερους ρύπους και μολυσματικούς παράγοντες απ” ό,τι η εξωτερική και μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους κι αναπνευστικά προβλήματα σε εσάς και τα παιδιά σας. Πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

1. Χωρίς αρώμα Η υπερβολική χρήση αρωματικών στον χώρο μπορεί να επιβαρύνει τον αέρα. Επιπλέον, κάποια από τα καθαριστικά με έντονο άρωμα έχει βρεθεί ότι αφήνουν στο χώρο, τουλάχιστον μία τοξική ή βλαβερή ένωση. Προτιμήστε λοιπόν τα σαπούνια και τα καθαριστικά χωρίς άρωμα και αρωματίστε το σπίτι σας φυσικά με φλούδες εσπεριδοειδών και βότανα (πχ. δεντρολίβανο ή λεβάντα).

2. Φυτά Οι φίκοι και οι σεφλέρες φιλτράρουν τον αέρα από τη φορμαλδεϋδη και τις πτητικές οργανικές ενώσεις. Βασική προϋπόθεση όμως για να βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα και να μην τον επιβαρύνουν είναι να αποφεύγετε να ρίχνετε σε αυτά μεγάλες ποσότητες αζωτούχων λιπασμάτων.

3. VOC-free Οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι απελευθερώνουν VOCs για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Προτίμηστε λοιπόν οικολογικά χρώματα ή υλικά με χαμηλά ποσοστά VOCs για να προστατεύσετε την υγεία σας, το περιβάλλον και τον χώρο σας.

4. Ηλεκτρικές σκούπες με φίλτρα HEPA Η σκόνη μπορεί να αποδειχθεί ένα κοκτέιλ επικίνδυνων ρύπων, αφού μπορεί να έχει απορροφήσει τοξικά αέρια, συμπεριλαμβανομένων και των πτητικών οργανικών ενώσεων και του ραδονίου. Τα συγκεκριμένα φίλτρα δεσμεύουν όλα τα επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια.

5. Τζάκι Η καύση του ξύλου μπορεί να απελευθερώσει τοξίνες που συμβάλλουν στην πρόκληση αναπνευστικών προβλημάτων, οπότε φροντίστε να αερίζετε καλά το χώρο σας όταν το ανάβετε.








Γράψτε και εσείς τα δικά σας άρθρα η κάντε
μας μια καταγγελία και εμείς θα την δημοσιεύσουμε εδώ
Η φωνή σας έχει δύναμη
Στείλτε e-mail στο: GrevenaTime@gmail.com
Η Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας εδώ: Επικοινωνία

Και αν σου άρεσε το άρθρο κοινοποίησε το:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...



Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....



Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα



Οι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.