Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για «τουρκική δράση» εναντίον Ελλάδος και Κύπρου μέσα στο καλοκαίρι

Είναι σε όλους γνωστό ότι η Τουρκία από τον Σεπτέμβριο του 2014 και μετά, έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ προκλήσεων, τόσο προς την Ελλάδα , όσο και προς την Κύπρο. Τα περιστατικά είναι πολλά και αποσπασματικά , αλλά εάν ενωθούν τα κομμάτια , τότε « διαφαίνεται», ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο.


Η αρχή με τις «χονδροειδείς προκλήσεις» ξεκίνησε με την λίστα των 16 νησιών που ανήκαν «λέει», στο οθωμανικό κράτος, ενώ σήμερα εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ, γνωστή από καιρό, η οποία δεσμεύει το μισό Αιγαίο. Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, και τηρώντας την αταλάντευτη στάση μας στα γεγονότα με ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ , παραθέτουμε κάποια από αυτά τα στοιχεία , τα οποία «δείχνουν» ότι οι Τούρκοι όντως ετοιμάζουν «κάτι μεγάλο» στο Αιγαίο, πιθανόν αρχές η μέσα καλοκαιριού. Αυτές οι «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες», αφορούν και ανακοινώσεις διαφόρων φόρουμ, τα οποία όπως κατέδειξε και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αποτελούν χρησιμότατες «πηγές πληροφοριών».


Συγκεκριμένα σήμερα, ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Ερογλου, δήλωσε την οργή του όσο αφορά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την Τουρκία και τους Κύπριους αγνοούμενους της περιόδου του 1974, αναφέρει σε άρθρο της η τουρκική τηλεόραση TRT.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δημοσιοποίησε την «δυσαρέσκεια του», δια μέσου γραπτής ανακοίνωσης , που εξέδωσε αναφορικά με το ψήφισμα, και την έκταση που πήρε αυτό στον τουρκικό και ξένο τύπο, τονίζει το τουρκικό άρθρο .

Ο Ερογλου στην επαίσχυντη ανακοίνωση του , χαρακτήρισε ως «παραπλάνηση της κοινής γνώμης , ελλιπές , μονομερές και κατευθυνόμενες τις ειδήσεις που εκδόθηκαν αναφορικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, την 12η Φεβρουαρίου το 2015, και που αφορά τους αγνοούμενους της Κύπρου και την Τουρκία».

Μάλιστα το θράσος των Τούρκων δια μέσου του επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, φθάνει στο σημείο να κατηγορεί την Ευρώπη ότι δεν έλαβε υπόψη της , «τον σφαγιασμό 126 Τουρκοκυπρίων πολιτών ανάμεσα τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους στην Κύπρο».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συνεχίζοντας το παραλήρημα του, υπογράμμισε ότι , χωρίς να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εργασιών ανασκαφής, οι οποίες συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές , τόνισε πως, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται κατά της τουρκικής στρατιωτικής αρχής, στο νησί είναι λανθασμένες, άδικες, και αντιβαίνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μιλούν και για ανθρώπινα δικαιώματα αυτοί , που τα καταπατούν αιώνες τώρα….

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η Τουρκία, αλλά και τα φερέφωνα της στην μαρτυρική Κύπρο, έχουν εξαπολύσει μια ανελέητη παραποίηση της ιστορίας, προσπαθώντας να εξισώσουν τον θύτη με τα θύματα , που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι χιλιάδες Κύπριοι αγνοούμενοι αλλά και οι νεκροί της κυπριακής τραγωδίας. Τους ενοχλεί ακόμα πιο πολύ το ευρωπαϊκό ψήφισμα, που αφορά τους Κύπριους αγνοουμένους διότι, διότι τους «τσαλακώνει» την φήμη τους, εν όψει νέων σχεδιαζόμενων προκλήσεων τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ, όσο και στο Αιγαίο Πέλαγος. Υπάρχουν πληροφορίες σε διάφορα φόρουμ, ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν, οι οποίες κάνουν λόγο για «τουρκικές στρατιωτικές προετοιμασίες», ενόψει του θέρους. Άλλοι μιλούν για πιθανή επέμβαση του τουρκικού στρατού στην Συρία, και άλλοι για ελληνοτουρκικό «επεισόδιο» στο Αιγαίο Πέλαγος, με πολλές προεκτάσεις.


Αν λάβουμε υπόψη μας την εντελώς αλαζονική στάση που τηρούν οι Τούρκοι το τελευταίο διάστημα, αρχή γενομένης από την Κύπρο, και το τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμού του τουρκικού στρατού, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όντως οι Τούρκοι πιθανόν να «ετοιμάζονται», για κάτι «πολύ μεγάλο». Με δεδομένη την κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδος, και τους ορίζοντες που «ανοίγουν» μπροστά τους , οι Τούρκοι θέλουν «με έναν σμπάρο να πετύχουν πολλά τρυγόνια»……………

Παρακάτω παραθέτουμε μέρος του πρόσφατης δημοσίευσης του τουρκικού εξοπλιστικού προγράμματος, το οποίο είναι «πολεμικής υφής» και παραπέμπει κατευθείαν σε πολεμική σύγκρουση :

Τουρκική πολεμική Αεροπορία: Σύστημα C2 . Η έκδοση 2.8 έχει περατωθεί . Τα νέα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block50+ θα φέρουν πύραυλο τύπου κρουζ μακράς ακτίνας SOM σε συνδυασμό με το σύστημα C2.

-Link16 Interoperability Project: Το σύστημα Link16 είναι διαθέσιμο για την Τουρκική αεροπορία (TurAF). Πρόσφατα 237 αεροσκάφη, τύπου F16, μεταφορικά αεροσκάφη C130, αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135, ελικόπτερα Cougar, μεταφορικά αεροσκάφη A400M, Μη επανδρωμένα συστήματα ANKA, αεροσκάφη εναέριου προειδοποιήσεως AWACS και επίγεια συστήματα πληροφοριών ELINT , διασυνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους με το σύστημα Link16 .

-Δορυφόροι Göktürk: Ο τουρκικός δορυφόρος Göktürk-2 πραγματοποιεί με απόλυτη επιτυχία συλλογή στρατιωτικών και άλλων πληροφοριών από το 2013. Ο δορυφόρος Gokturk-1 αναμένει αναβάθμιση των συστημάτων του και θα ενεργοποιηθεί εκ νέου στο τέλος του 2015. Ο δορυφόρος Gokturk-3 ο οποίος θα εκτελεί αποστολές τύπου SAR , έχει περατώσει την φάση του σχεδιασμού του μέσα στο 2016, και θα εκτοξευθεί το 2019. Οι δορυφόροι αυτοί αποτελούν τεράστιο πλεονέκτημα για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

-Ένας άλλος δορυφόρος E-O Satellite Project «IMECE», ο οποίος θα διαθέτει μια μεγάλη ηλεκτροοπτική κάμερα περατώνεται τα επόμενα χρόνια και θα εκτοξευθεί το 2019. Στο πρόγραμμα αυτό το οποίο αποτελεί απόρρητο σχέδιο, συμμετέχουν η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT και το ινστιτούτο TUYGU .

-Δορυφόροι στρατιωτικών επικοινωνιών : Οι δορυφόροι Turksat 4A/4B, 5A αλλά και ο σχεδιαζόμενος 6A θα χρησιμοποιούν συχνότητα X-Band , Ku-Band και μέσω αυτών θα πραγματοποιούνται όλες οι επικοινωνίες του τουρκικού στρατού.

Ετοιμάζεται αποκλειστικά για στρατιωτική χρήση ο δορυφόρος «military satcom», και για πρώτη φορά, δορυφόρος αυτού του τύπου , θα εκπέμπει σε συχνότητα UHF-Band and EHF-Band , έργο που ετοιμάζεται από την ASELSAN.

-Ο εκσυγχρονισμός των ραντάρ τύπου RAT-31DL-SL συνεχίζεται , και πολύ σύντομα θα περιλαμβάνει και τα ραντάρ τύπου TRS-22.

-Το Πρόγραμμα των τουρκικών αεροσκαφών AWACS Boeing 737-700 «Peace Eagle» (Baris Kartali) περατώνεται με την παραλαβή και του τελευταίου αεροσκάφους από τα τέσσερα που είχαν παραγγελθεί αρχικά. Τα αεροσκάφη αυτά με την δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού, θα μπορούν να σαρώνουν όλη την ελληνική επικράτεια ευρισκόμενα έως και 20 ώρες στο αέρα . Η απόφαση για την προμήθεια δύο ακόμη αεροσκαφών αναμένεται το 2015.

-ISR Systems:

-Παράδοση ατρακτιδίων τακτικής αναγνώρισης DB-110 και κατασκευή 3 επίγειων σταθμών , οι οποίοι ήδη έχουν περατωθεί για την τουρκική αεροπορία , και απλα αναμένεται η τοποθέτηση των ακτινιδίων αυτών σε αεροσκάφη F16 Block 30. Ενώ αναμένεται η προσπάθεια για την προμήθεια ατρακτιδίων SAR-Pod.

-Μεταστάθμευση 10 μη επανδρωμένων αεροχημάτων Heron στην 14η αεροπορική βάση στο Batman. Ενώ 2 μη επανδρωμένα αεροχήματα ANKA-A MALE UAV μεταστάθμευσαν στην βάση του Εσκισεχίρ . Το 2017-2018 η τουρκική πολεμική αεροπορία θα παραλάβει 10 Drones ANKA-S MALE, με δυνατότητες SATCOM. Επίσης τα μη επανδρωμένα αεροχήματα ANKA-S, και ANKA-A θα διαθέτουν πυραύλους αέρος-εδάφους Cirit . Καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροχήματα ANKA-S θα διαθέτουν δυνατότητες συλλογής πληροφοριών μέσω συστημάτων ELINT.

-Το τουρκικό μη επανδρωμένο αερόχημα ANKA-B, με δυνατότητες αποστολών έρευνας και διάσωσης SAR, θα πετάξει μέσα στο 2015, με πρώτους τουπελάτες το τουρκικό ναυτικό και την τουρκική ακτοφυλακή.

-Στα σκαριά ευρίσκονται οι απόρρητες δοκιμές του αποκαλούμενου «στρατηγικού UAV», το οποίο θα διαθέτει, κατά τους Τούρκους παρόμοιες δυνατότητες με το μη επανδρωμένο οπλισμένο αμερικανικό Reaper, και το ισραηλινό IAI Eitan.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι ετοιμάζουν στον τομέα των μη επανδρωμένων , οπλισμένων και μη αεροχημάτων, την δημιουργία ενός ολόκληρου στόλου από αυτά τα αεροχήματα, τα οποία θα κατακλύσουν το Αιγαίο πέλαγος, τα νησιά μας και την Κύπρο, διαθέτοντας δυνατότητες επίθεσης, συλλογής πληροφοριών, χωρίς να κινδυνεύει ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης.

-Επίσης συνεχίζεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του πυραύλου Harpy(Το εν λόγω σύστημα αποτελεί το πρώτο επιχειρησιακό ολοκληρωμένο παθητικό αυτοκατευθυνόμενο αερόχημα παντός καιρού, ημέρας / νύχτας, καταστολής συστημάτων ραντάρ και παραλήφθηκε από την Τουρκία το 2002), με την ονομασία «taaurruzi iha».

-Πρόσφατα παρελήφθησαν 3 μεταγωγικά αεροσκάφη CN-235 με δυνατότητα συλλογής πληροφοριών μέσω συστημάτων ELINT, και 3 αεροσκάφη C-160D GOREN-I με δυνατότητες εκτέλεσης αποστολών τύπου ISR και τα οποία μεταστάθμευσαν στην 211 πτέρυγα μάχης στην Άγκυρα . Ενώ σχεδιάζεται η μετασκευή 2 μεταγωγικών αεροσκαφών C-130T Erciyes σε « εναέρια πυροβολεία» (gunship), τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα FLIR και πυραύλους .

-Πρόσφατα η τουρκική αεροπορία τοποθέτησε σύστημα νυκτερινής πλοήγησης και σκόπευσης LANTIRN και SNIPER-XR, σε όλα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16 και F4E . Ενώ μέσα στο 2015 τα πρώτα 20 αεροσκάφη με σύστημα ASELPOD θα αποτελούν γεγονός . Το σύστημα ASELPOD διαθέτει λογισμικό για την άμεση επικοινωνία με τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις.

– Το ίδρυμα SAVTAG TUBITAK, το τουρκικό ισοδύναμο της «DARPA» του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, έχει τεθεί επίσημα υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός σχεδίου κατασκευής ενός όπλου λέιζερ με την ονομασία «Πρόγραμμα 1007», το οποίο θα εξοπλίσει όλα τα νέα τουρκικής κατασκευής επιτεύγματα (αρχικά την φρεγάτα TF-2000 , κά) .– Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του τουρκικής κατασκευής άρματος μάχης «Αltay», όπως έχει ανακοινώσει ο τομεάρχης ηλεκτρονικών συστημάτων του της γενικής γραμματείας Εξοπλισμών της Τουρκίας Μουζντάτ Ουλούνταγ.Ο τουρκικός στρατός αναμένεται να εφοδιαστεί με 250 άρματα αυτού του τύπου.

– Παραδόθηκε στον τουρκικό στρατό η πρώτη παρτίδα του «τουρκικού Τυφεκίου Πεζικού», (Milli Piyade Tüfeği-ΜΡΤ), διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο τυφέκιο τουρκικής κατασκευής στο πλαίσιο του Προγράμματος »Σύγχρονο Τυφέκιο Πεζικού», η παραγωγή του οποίου έγινε στο Εργοστάσιο Όπλων της Βιομηχανίας Μηχανών και Χημικών (MKEK) στο Kırıkkale, και αναμένεται να κατασκευαστούν 35000 αντίτυπα μέσα στα επόμενο διάστημα. Εάν όλα αυτά δεν « βρωμάνε» για μελλοντική σύγκρουση τότε …

pentapostagma.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.