Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Πολίτες θα γίνουν «αστυνομικοί» του ΦΠΑ με δίμηνες προσλήψεις

grevenatime

Πολίτες θα γίνουν «αστυνομικοί» του ΦΠΑ με δίμηνες προσλήψεις


Ένα ριζοσπαστικό μέτρο για την αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ περιλαμβάνει η 11σελιδη επιστολή Βαρουφάκη που εστάλη την Παρασκευή στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έχει προτείνει 7 οικονομικές μεταρρυθμίσεις ως ένα πρώτο πακέτο μέτρων με το οποίο σκοπεύει να ξεκλειδώσει τα 7,2 δισεκ. ευρώ της δόσης, συμπεριλαμβανομένων της «επιστράτευσης» φοιτητών, νοικοκυρών ακόμη και τουριστών ως μυστικούς φορο-επιθεωρητές»
Η επίσημη ονομασία που χρησιμοποιεί ο κ. Βαρουφάκης για την κατηγορία των «αστυνόμων του ΦΠΑ» είναι "'Onlookers' VAT Evasion-Fighting Scheme", και προβλέπει ότι ένα μεγάλος αριθμός απλών «παρατηρητών» θα βοηθήσει την κυβέρνηση στο κυνήγι εκείνων που αποφεύγουν να πληρώσουν τους φόρους τους.

«Ο μεγάλος αριθμός των ερασιτεχνών ερευνητών θα προσλαμβάνεται για ένα αυστηρά περιορισμένο χρονικό διάστημα (που δεν θα είναι μεγαλύτερο των δύο μηνών και δεν θα τους δίνει καμία προοπτική επαναπρόσληψης) για να υποδύονται, μετά από κάποια βασική εκπαίδευση, ως πελάτες εκ μέρους των φορολογικών αρχών ενώ θα είναι καλωδιομένοι με συσκευές καταγραφής ήχους και είκονας» αναφέρεται στο κείμενο.

Οι νέοι «εφοριακοί», στου οποίους, κατά τους FT, περιλαμβάνονται και οι τουρίστες «σε δημοφιλείς περιοχές υψηλής φοροδιαφυγής» θα πληρώνονται με την ώρα και «θα είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί από τους φοροφυγάδες». «Και μόνο η "είδηση" ότι χιλιάδες απλοί "παρατηρητές" βρίσκονται παντού όντας εξοπλισμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας εκ μέρους των φορολογικών αρχών έχει τη δυναμική να αλλάξει τάχιστα τη φοροδοτική συμπεριφορά» αιτιολογεί το σκεπτικο του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο ίδιο κείμενο κατά τους FT υπάρχει και ένα αίτημα για «υψηλότερου επιπέδου συζητήσεις» για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα στο οποίο ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται ως μια «follow-up arrangement» την οποία η Αθήνα θα αποκαλεί «Συμβόλαιο για την Ανακάμψη και την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας».


www.dikaiologitika.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...



Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....



Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα



Οι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.