Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Επίδομα ενοικίου έως και 220 ευρώ σε 30.000 δικαιούχους


Επίδομα ενοικίου έως 220 ευρώ σε 30.000 δικαιούχους προβλέπει το νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση Επίδομα ενοικίου σε 30.000 δικαιούχους θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση που θα κατατεθεί στην βουλή σήμερα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλη.


 Ειδικότερα ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 παρουσίασε λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση που κατατίθεται σήμερα. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίδομα ενοικίου για 30.000 νοικοκυριά σε ακραία φτώχεια, καθώς και σίτιση μέχρι 300.000 φυσικά πρόσωπα που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με τη χορήγηση κουπονιού σίτισης. Το επίδομα ενοικίου θα απευθύνεται σε 30.000 δικαιούχους που απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους και θα είναι 70 ευρώ ανά άτομο της οικογενείας και θα φτάνει για τετραμελής οικογένειας στα 220 ευρώ. 

Το επίδομα θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια ανέφερε ο κ. Στρατούλης. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου χορηγείται επίδομα ενοικίου σε έως 30.000 νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας και δεν έχουν δυνατότητα στέγασης σε ίδιο ακίνητο εντός της περιφέρειας που κατοικούν. Η παροχή αυτή αφορά νέες μισθώσεις ή ανανεώσεις υφιστάμενων μισθώσεων με νέους όρους και θα χορηγείται απευθείας στον ιδιοκτήτη του μισθίου ακινήτου.

 Η παροχή χορηγείται για το έτος 2015 και δύναται να ανανεωθεί για το έτος 2016, εφόσον συντρέχουν οι προβλεπόμενες στο παρόν άρθρο προϋποθέσεις. Το παρεχόμενο επίδομα ενοικίου δεν θα υπερβαίνει μηνιαίως τα εβδομήντα (70) ευρώ ανά άτομο και τα διακόσια είκοσι (220) ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του προβλεπομένου ΦΠΑ. 

Για τη χορήγηση του επιδόματος απαιτείται η προβλεπόμενη από τις οικείες διατάξεις του νόμου θεώρηση του μισθωτηρίου συμβολαίου καθώς και η φορολογική ενημερότητα των ιδιοκτητών. Το ποσό της επιδότησης ενοικίου είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε οιουδήποτε είδους κρατήσεων, δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για τη καταβολή του ΕΚΑΣ ή άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Το ποσό της επιδότησης μπορεί να συμψηφίζεται με βεβαιωμένες και ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. 

Στον προσδιορισμό των επωφελούμενων θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, στους ανέργους και τους μακροχρόνια ανέργους, στους ενοικιαστές που απειλούνται με έξωση και σε οικογένειες που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει την πρόσβαση στα τρία αυτά βασικά αγαθά. Με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις θα εξειδικευτεί η πρώτη εφαρμογή του μέτρου με ειδικά κριτήρια και διαδικασίες καθώς και συνέργεια των δράσεων που ήδη υλοποιούνται ή προβλέπεται να υλοποιηθούν ώστε να υπάρξει το μέγιστο δυνατό όφελος. 

 Ο κ.Στρατούλης διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους κατοίκους της χώρας, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Όπως είπε, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες το μήνα σε νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, δεν μπορούν να το πληρώσουν και τους έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. «Έχουμε πει από την αρχή και προεκλογικά και στις προγραμματικές μας δηλώσεις ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι ανεξάρτητα απ' όποια διαπραγμάτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...



Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....



Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα



Οι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.