Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Μυικοί σπασμοί: Ποιες σοβαρές ασθένειες μπορεί να κρύβουν;
Μυικοί σπασμοί: Ποιες σοβαρές ασθένειες μπορεί να κρύβουν;


Σίγουρα σας έχει συμβεί ενώ είστε σε κατάσταση ηρεμίας α προσέχετε ότι κάποιοι μυς στο σώμα σας, συνήθως στα χέρια και τα πόδια, κάνουν μικρές συσπάσεις, χωρίς να μπορείτε να το ελέγξετε
εύκολα.

Οι μυς σας αποτελούνται από ίνες, ιστούς και νεύρα. Όταν ένα νεύρο διεγείρεται ή έχει βλάβη, μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις στις μυϊκές ίνες.

Πολλοί μυικοί σπασμοί στο σώμα σας είναι συχνοί και μπορεί να περάσουν απαρατήρητοι. Ωστόσο, ορισμένα είδη μυικών συσπάσεων μπορεί να είναι σημάδια μιας υποκείμενης νευρικής διαταραχής και θα πρέπει να ελεγχθούν από το γιατρό σας.

Οι πιο κοινές αιτίες μυικών σπασμών

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα αιτιών που μπορεί να προκαλέσουν μυϊκή σύσπαση. Σε γενικές γραμμές, οι πιο σοβαρές μυϊκές συσπάσεις είναι αποτέλεσμα πιο σοβαρών αιτιών.

Οι μικροί μυικοί σπασμοί είναι αποτέλεσμα λιγότερο σοβαρών αιτιών, οι οποίες περιλαμβάνουν:


 • Έντονη σωματική άσκηση
 • Αυξημένο στρες και άγχος
 • Αυξημένη καφεΐνη και άλλα διεγερτικά στο αίμα
 • Διατροφικές ελλείψεις
 • Κάπνισμα. Οι καπνιστές έχουν συχνότερους μυικούς σπασμούς
 • Ερεθισμός των βλεφάρων ή της επιφάνειας του ματιού σας
 • Αντίδραση σε κάποια φάρμακα, όπως τα κορτικοστεροειδή, τα διεγερτικά και τα οιστρογόνα


Συχνά, οι μυικές συσπάσεις που προκαλούνται από αυτούς τους παράγοντες συμβαίνουν σε βλέφαρα, γάμπες, ή αντίχειρες. Αυτή η κατάσταση είναι αρκετά συχνή και συνήθως τα συμπτώματα εξαφανίζονται μετά από μερικές ώρες ή ημέρες.

Πιο σπάνιες και σοβαρές αιτίες μυικών σπασμών

Υπάρχουν επίσης λιγότερο συχνές και πιο σοβαρές αιτίες μυϊκών συσπάσεων. Πρόκειται για ιατρικές παθήσεις και ασθένειες που συχνά σχετίζονται με το νευρικό σας σύστημα. Μπορεί να οφείλονται σε βλάβες των νεύρων που συνδέονται με τους μυς σας και οδηγούν σε σπασμούς. Ορισμένες από αυτές τις παθήσεις περιλαμβάνουν:


 • Μυϊκή δυστροφία
 • Νόσος του Lou Gehrig (ALS – πλευρική αμυοτροφική σκλήρυνση)
 • Νωτιαία μυϊκή ατροφία
 • Σύνδρομο του Isaac (μια αυτοάνοση διαταραχή που επηρεάζει τα νεύρα)
 • Κάθε τραύμα σε νεύρο που οδηγεί σε έναν μυ
 • Απώλεια μυϊκής μάζας ή αδυναμία


Αν και οι μυϊκές συσπάσεις δεν είναι συνήθως κάτι πολύ σοβαρό, εντούτοις μπορεί να συνδέονται με ορισμένες σοβαρές ιατρικές καταστάσεις. Αν έχετε προσέξει ότι σας συμβαίνουν πολύ συχνά και χωρίς να συντρέχει κάποιος από τους πρώτους λόγους (πιο κοινές αιτίες μυικών σπασμών), τότε είναι σώφρον να επισκεφθείτε το γιατρό σας.
Γράψτε και εσείς τα δικά σας άρθρα η κάντε
μας μια καταγγελία και εμείς θα την δημοσιεύσουμε εδώ
Η φωνή σας έχει δύναμη
Στείλτε e-mail στο: GrevenaTime@gmail.com
Η Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας εδώ: Επικοινωνία

Και αν σου άρεσε το άρθρο κοινοποίησε το:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.