Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Όσοι σπεύσουν να πληρώσουν νωρίς τον φόρο εισοδήματος θα γλιτώσουν ως και 10%

Όσοι σπεύσουν να πληρώσουν νωρίς τον φόρο εισοδήματος θα γλιτώσουν ως και 10%


Μια γενναία έκπτωση στον φόρο εισοδήματος υπόσχεται η κυβέρνηση σε όσους σπεύσουν να πληρώσουν νωρίς.


Πρόκειται για μια από τις προτάσεις για την άμεση ενίσχυση των εσόδων του κράτους που θα καταθέσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση στο Eurgoroup και που εάν εγκριθεί να δώσει ανάσα και στα κρατικά Ταμεία, αλλά και στους φορολογούμενους.

Το σχέδιο είναι σχετικά απλό και προβλέπει τα εξής:
Οι φορολογούμενοι που σπεύσουν να καταθέσουν νωρίτερα τη φορολογική τους δήλωση θα έχουν σημαντική φοροελάφρυνση.
Ακόμη δεν έχει καθοριστεί πλήρως τι σημαίνει το νωρίς αλλά με βάση το ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι στα τέλη Ιουνίου για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων πιθανότατα μιλάμε για κατάθεση φορολογικής δήλωσης τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
Οι φορολογούμενοι που σπεύσουν να καταθέσουν νωρίς τη δήλωση θα έχουν μπόνους επί του φόρου που θα καταλογιστεί κατά την εκκαθάριση.
Το μπόνους αυτό θα είναι έκπτωση 10% στο τελικό ποσό του φόρου.

Ίσως εάν υπάρξουν αντιδράσεις από τη μεριά των εταίρων η κυβέρνηση να επιβάλει και έναν όρο στους φορολογούμενους που μάλλον θα φέρει σε δύσκολη θέση αρκετούς.
Ο όρος αυτός θα είναι να μην πληρωθεί ο φόρος σε δόσεις, αλλά εφάπαξ.
Με τον τρόπο αυτό θα αποθαρρυνθούν όσοι χρειαστεί να πληρώσουν αρκετά χρήματα και θα προτιμήσουν έναντι της έκπτωση του 10% την τμηματική καταβολή του φόρου.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...



Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....



Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα



Οι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.