Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις κινδυνεύει η ζωή 10.000.000 ανθρώπων!


Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις κινδυνεύει η ζωή 10.000.000 ανθρώπων!

Ο νέος Αρμαγεδδών ονομάζεται “Απόφις” και σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες θα... μας πλησιάσει στις 13 Απριλίου το 2029.


Ένας αστεροειδής, που αρχικά δεν του είχε δοθεί η σημασία που έπρεπε είναι πιθανό να χτυπήσει τη Γη. Οι εκτιμήσεις Ρώσων επιστημόνων για την ημερομηνία.
13 Απριλίου το 2029
Ωστόσο όπως σημειώνει ο καθηγητής Λεονίδ Σοκολόβ του Πανεπιστημίου St. Peterburg “ο Απόφις θα πλησιάσει τον πλανήτη Γη σε απόσταση 37.000-38.000 χιλιομέτρων το...
2029 αλλά μια πιθανή σύγκρουση με τη γη υπολογίζεται επτά χρόνια αργότερα στις 13 Απριλίου το 2036″.
Ο αστεροειδής 99942 Απόφις δεν είναι καινούργιος για τους επιστήμονες αφού πρωτοανακαλύφθηκε το 2004 από τους Roy A. Tucker, David J. Tholen, και Fabricio Bernardi σε παρατηρητήριο στην Αριζόνα των Η.Π.Α.
Αρχικά οι επιστήμονες δεν του είχαν δώσει σημασία καθώς θεωρήθηκε ότι ήταν ένας συνηθισμένος αστεροειδής, αλλά γρήγορα κατάφερε να τραβήξει επάνω του τα βλέμματα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.
Η καταστροφική πορεία που θα ακολουθήσει ο αστεροειδής περιλαμβάνει τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αμερική μέχρι τη δυτική ακτή της Αφρικής.
Μέσω μιας εφαρμογής προσομοίωσης του Πανεπιστημίου του Southampton, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι ανάλογα με το που θα χτυπήσει, ο Απόφις θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο 10 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Δεν χρειάζεται όμως πανικός καθώς υπάρχει και μια αισιόδοξη εκδοχή: ο αστεροειδής είναι πιθανό να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια και να μην επηρεάσει και τόσο την γη. Ωστόσο μόνο το 2029 όταν θα έχει πλησιάσει τη Γη θα ξέρουμε με ακρίβεια αν θα μπει στη τροχιά του πλανήτη μας.
“Αν γίνει κάτι τέτοιο(σσ να μπει στη τροχιά μας), θα χτυπήσει τη Γη” είπε ο Donald Yeomans, επικεφαλής του Γραφείου της ΝΑΣΑ Near-Earth Object Program, προσθέτοντας ωστόσο ότι μια τέτοια πιθανότητα είναι μικρή.
Και αυτή όμως η μικρή πιθανότητα ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει τους Ρώσους οι οποίοι εργάζονται για να βρουν μια λύση.
“Αναπτύσσουμε πολλά σενάρια για το τι θα κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση ώστε να το αντιμετωπίσουμε ορθά”, δήλωσε ο Σοκολόβ προσθέτοντας ότι όλα θα γίνουν με βάση τους νόμους της φυσικής.
Οι Ρώσοι ψάχνουν τρόπους για να εκτρέψουν τη πορεία του ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκτοξεύσουν διαστημικό σκάφος για αυτό το λόγο.
Σημειώνεται ότι Απόφις ήταν το ελληνικό όνομα μιας Αιγυπτιακής θεότητας που προσπαθούσε να βλάψει την Γη , καταστρέφοντας τον Ήλιο κατά την διάρκεια της Νύχτας.
diadrastiko.blogspot.gr

Γράψτε και εσείς τα δικά σας άρθρα η κάντε
μας μια καταγγελία και εμείς θα την δημοσιεύσουμε εδώ
Η φωνή σας έχει δύναμη
Στείλτε e-mail στο: GrevenaTime@gmail.com
Η Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας εδώ: Επικοινωνία

Και αν σου άρεσε το άρθρο κοινοποίησε το:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.