Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Στα 50 έτη η σύνταξη με ανήλικο για άνδρες δημόσιους υπαλλήλους.


Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο δικαίωμα για πρόωρη συνταξιοδότηση ανδρών δημοσίων υπαλλήλων, με 25αετία και ανήλικο τέκνο, στο 50ο έτος της ηλικίας τους. 


Απαραίτητη προϋπόθεση για άσκηση του συγκεκριμένου δικαιώματος, έτσι ώστε να χορηγηθεί πλήρης σύνταξη, είναι τόσο η 25αετία, αλλά και η ύπαρξη ανήλικου τέκνου, να έχουν καλυφθεί έως το τέλος του 2010. 

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη προέκυψε ύστερα από σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο οποίο προσέφυγε συνταξιούχος με αναστολή συνταξιοδοτικού δικαιώματος, οδηγεί σε μια πιο διευρυμένη ερμηνεία του νόμου. Σχετική επιστολή, έχει ήδη σταλεί από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, κ. Νάντια Βαλαβάνη. Ουσιαστικά, πρόκειται για επέκταση της διάταξη που αφορά την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών. 

Εάν η 25αετής προϋπηρεσία, μαζί με το ανήλικο τέκνο, συμπληρώθηκαν κατά το 2011, τότε η σύνταξη μπορεί να χορηγηθεί στο 52ο έτος της ηλικίας του ασφαλισμένου. Εάν όμως οι παραπάνω προϋποθέσεις συμπληρώθηκαν το 2012, τότε η σύνταξη χορηγείται στο 55ο έτος. 

Με τον τρόπο αυτό, το Ελεγκτικό Συνέδριο επιδιώκει να τακτοποιήσει μια αδικία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, οι νεότεροι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη, νωρίτερα από πιο παλαιούς συναδέλφους τους. Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση που θεωρηθεί ότι είναι αμετάκλητη η συγκεκριμένη απόφαση, τότε, μπορεί να αξιοποιηθεί από τουλάχιστον 50.000 άνδρες δημόσιους υπαλλήλους. 

Διαφορετικά, θα πρέπει για να λάβουν πλήρη σύνταξη οι εργαζόμενοι – δημόσιοι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας, θα πρέπει να περιμένουν έως τη συμπλήρωση 35ετίας ή 37ετίας, ανά περίπτωση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.