Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Τι δείχνει το χρώμα των ούρων για την υγεία μας

Τι δείχνει το χρώμα των ούρων για την υγεία μας

Το χρώμα των ούρων μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας μας, σύμφωνα με τον Δρ. Κρις Στιλ ο οποίος μίλησε σε βρετανική τηλεοπτική εκπομπή.


Ο ίδιος παρέταξε δοκιμαστικούς σωλήνες με μια σειρά από χρώματα ούρων, από διάφανο έως σκούρο κίτρινο, κόκκινο έως και μπλε. Ο Δρ. Στιλ τόνισε ότι όταν παρατηρούμε το χρώμα των ούρων στην λεκάνη, προτού πανικοβληθούμε, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας, ότι το φαγητό, το ποτό και ορισμένα φάρμακα μπορούν πρόσκαιρα να επηρεάσουν τα ούρα.

"Τα καθαρτικά μπορεί να προκαλέσουν ένα πιο σκούρο χρώμα στα ούρα για παράδειγμα. Για αυτό πάντα να σκέφτεστε τι βάζετε στο στόμα σας, και εάν αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα ούρα", επεσήμανε.

Ένα παράδειγμα αυτού είναι τα σπαράγγια και τα τρόφιμα με χρωστικές ουσίες που μπορεί να μετατρέψουν το χρώμα των ούρων σε μπλε ή πράσινο. Εν τω μεταξύ, τα ούρα που είναι πολύ αφρώδη, αποτελούν ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι κάποιος τρώει πάρα πολύ πρωτεΐνη και πρέπει να την περικόψει. Η καθαρότητα των ούρων μπορεί να σημαίνει πολύ καλή ενυδάτωση ή να είναι αποτέλεσμα των διουρητικών φαρμάκων.

Το διάγραμμα, που δημιουργήθηκε από την Κλινική Κλίβελαντ, Οχάιο, δείχνει ότι τα ούρα θα πρέπει να έχουν ένα κίτρινο ή υποκίτρινο χρώμα. Αν είναι πιο σκούρα, αυτό υποδηλώνει ότι το πρόσωπο είναι αφυδατωμένο. Αν τα ούρα ενός ατόμου είναι καφέ, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της νόσου του ήπατος. Τα πορτοκαλί ούρα είναι συνήθως ένα σημάδι της αφυδάτωσης αλλά μπορεί να υποδηλώνουν μια διαταραχή του ήπατος ή του χοληδόχου πόρου. Αν τα ούρα είναι ροζ ή κόκκινα, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι υπάρχει αίμα στα ούρα, είτε από έντονη άσκηση, είτε από λοίμωξη.

"Παντζάρια, βατόμουρα, φραγκοστάφυλα, είναι όμως οι συνήθεις ύποπτοι. Οι χρωστικές των τροφίμων είναι ισχυρές και μπορεί να χρωματίσουν τα ούρα μας", τόνισε ο Δρ. Στιλ.

Γράψτε και εσείς τα δικά σας άρθρα η κάντε
μας μια καταγγελία και εμείς θα την δημοσιεύσουμε εδώ
Η φωνή σας έχει δύναμη
Στείλτε e-mail στο: GrevenaTime@gmail.com
Η Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας εδώ: Επικοινωνία

Και αν σου άρεσε το άρθρο κοινοποίησε το:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.