Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Τραγικό τέλος για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες.

Τραγικό τέλος για των Βαγγέλη Γιακουμάκη


Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί, σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, κοντά στο γήπεδο της Ανατολής, ο αγνοούμενος 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης.


Το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε σε χωράφι, 60 μέτρα από χωματόδρομο, στην περιοχή Κάτσικα και σε απόσταση 500 μέτρων από τη Γαλακτοκομική ΣχολήTο πτώμα του νεαρού το εντόπισε ένα ζευγάρι που σταμάτησε στο σημείο νωρίς το πρωί της Κυριακής, λόγω βλάβης στο αυτοκίνητό τους. Το πτώμα βρέθηκε σε χωράφι, 60 μέτρα από χωματόδρομο, στην περιοχή Κάτσικα και σε απόσταση 500 μέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή. Δίπλα από το πτώμα, που βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, εντοπίστηκε ένα μαχαίρι.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία κι εκείνη με τη σειρά της κάλεσε τον θείο του παιδιού Γιώργο Βιβιεδάκη, ο οποίος έσπευσε επιτόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του. 

Στο σημείο βρίσκεται επίσης ο ιατροδικαστής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Θόδωρος Βουγιουκλάκης. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εξακριβωθεί από την ιατροδικαστική έρευνα και επίσημα η ταυτότητα του νεκρού, καθώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι αλλοιωμένα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το πτώμα φέρει τραύμα στον καρπό του. Οι πρώτες ενδείξεις αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια και είναι πιθανό το σενάριο ο νεαρός να έβαλε τέλος στη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα:





























Πηγές αναφέρουν ότι ο νεκρός φορά μπλούζα με το χαρακτηριστικό σήμα ITALIA, στοιχείο που παραπέμπει στον εξαφανισμένο φοιτητή, καθώς αυτό το σήμα έφερε η μπλούζα του τη μέρα που εξαφανίστηκε. 



Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αυτή την ώρα έχει προκληθεί έντονη αστυνομική κινητοποίηση στα Ιωάννινα, ενώ στη Γαλακτοκομική Σχολή οι φοιτητές είναι αναστατωμένοι, καθώς η εξέλιξη ανοίγει νέο κύκλο ανακρίσεων, μαρτυριών και ερμηνειών, που ίσως δώσουν απαντήσεις στο αίνιγμα της εξαφάνισης και του θανάτου του παιδιού.

Η ημέρα της εξαφάνισης

Ήταν 6 Φεβρουαρίου όταν τα ίχνη του 20χρονου χάθηκαν ξαφνικά από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε. Η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του συνεσταλμένου Βαγγέλη περίμεναν καρτερικά εδώ και 38 ημέρες ένα θετικό νέο, ένα στοιχείο που θα ρίξει φως στο μυστήριο της εξαφάνισής του. Σήμερα ωστόσο, Κυριακή 15 Μαρτίου, η ανακάλυψη του πτώματος νεαρού άνδρα κοντά στη λίμνη Παμβώτιδα φαίνεται πως φέρνει τον τραγικό επίλογο στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., ο Βαγγέλης την ημέρα που εξαφανίστηκε, μετά το γεύμα στην τραπεζαρία της Σχολής, πήγε κατευθείαν στο δωμάτιό του στη φοιτητική εστία. Ο συγκάτοικός του αναφέρει ότι ο 20χρονος βγήκε από το δωμάτιο για να επισκεφτεί τις εξωτερικές τουαλέτες. Όταν επέστρεψε ωστόσο κάτι είχε συμβεί και ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος· πήρε τα κλειδιά και φορώντας μόνο το φούτερ του έφυγε δίχως να πει πού πάει.



Το τελευταίο καταγεγραμμένο στίγμα του Βαγγέλη προερχόταν από κάμερα κοντινού βενζινάδικου, που τον έδειχνε να περπατά στον δρόμο έξω από τη Σχολή με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, ενώ προηγουμένως είχε αγοράσει ένα ολόκληρο εισιτήριο για το ΚΤΕΛ. Εκεί τα ίχνη του χάθηκαν, καθώς η κάμερα δεν κατέγραψε την επιστροφή του.

Συμφοιτήτριά του κατέθεσε ότι είδε τον Βαγγέλη μέσα στη Σχολή και τον χαιρέτησε περίπου στις 2.50 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο συγκάτοικός του έφυγε από τη σχολή περίπου στις 4.20 το απόγευμα και πέντε λεπτά αργότερα επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Είναι πολύ πιθανό ο οδηγός του λεωφορείου, που ανέφερε ότι πήρε τον Βαγγέλη το μεσημέρι εκείνο, να τον μπέρδεψε με τον συγκάτοικό του.

Βίντεο με τον Βαγγέλη σε ήρεμες στιγμές πριν την εξαφάνιση

«Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης παρέα στο Βρύσινα». Αυτός είναι ο τίτλος του βίντεο που αναρτήθηκε τον Φεβρουάριο στο YouTube από τον χρήστη Ματθαίο Ματθαιουδάκη.

Στις εικόνες αυτές φαίνεται ο 20χρονος Βαγγέλης να κάθεται στο τραπέζι ακούγοντας παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.






Καταγγελίες για bullying

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες από τα καψόνια που φέρεται να δεχόταν ο Βαγγέλης από ομάδα συμπατριωτών του, και τα οποία μπορεί ενδεχομένως να συσχετίζονται με την εξαφάνιση ή την τραγική του κατάληξη.

Η Ελληνική Αστυνομία θεωρεί σίγουρο ότι ο άτυχος Βαγγέλης περνούσε μια «κόλαση» από την εν λόγω παρέα, τα μέλη της οποίας τον ενοχλούσαν συστηματικά σε σημείο... βασανισμού. Μαρτυρίες συμφοιτητών του αναφέρουν ότι τον έκλειναν μέσα σε ντουλάπα και του πετούσαν λεφτά για να τραγουδήσει, ενώ ο 20χρονος έκανε μπάνιο στις 3.00 τα ξημερώματα για να μην του κλείνουν το ζεστό νερό!

Η αστυνομία αντιμετωπίζει με επιφύλαξη ορισμένες καταγγελίες για στρατιωτικού τύπου «καψόνια» σε βάρος του Βαγγέλη, καθώς κάποιες από τις μαρτυρίες επιβεβαιώνονται, αλλά και κάποιες άλλες είναι αντιφατικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές από τις καταθέσεις συμμαθητών, διδασκόντων της Γαλακτοκομικής Σχολής, συγγενών και άλλων προσώπων, ο ίδιος ο σπουδαστής πέρυσι την άνοιξη, όταν τέθηκε το ζήτημα της αλλαγής δωματίου, απέφυγε να μιλήσει για τα περιστατικά εκφοβισμού. Ο 20χρονος, μάλιστα, συνέχιζε να συναναστρέφεται με την παρέα των Κρητικών, χωρίς να εξαναγκάζεται σε κάτι τέτοιο, όπως μαρτυρούν οι συμμαθητές του.



Οι ίδιες πηγές τοποθετούν χρονικά τα κρούσματα βίας κυρίως στην περσινή εκπαιδευτική χρονιά, υποστηρίζοντας πως φέτος κάποιοι τον ενοχλούσαν μόνο φραστικά.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία που αναφέρει ότι ο Βαγγέλης είχε παραγγείλει καφέ και οι Kρητικοί για να τον πειράξουν τον έκρυψαν και στο τέλος του έριξαν ένα ποτήρι νερό στο κεφάλι μπροστά σε όλο τον κόσμο.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται το πόρισμα από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έγινε στη σχολή του Βαγγέλη και επιβεβαιώνει ότι ο 20χρονος γινόταν συνεχώς στόχος επιθέσεων από Κρητικούς συμφοιτητές του. «Εκτιμώ ότι πράγματι η κατάσταση δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στο παιδί» δηλώνει ο Νομικός Σύμβουλος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», που διεξήγαγε την έρευνα.

Τις επόμενες ημέρες, μετά την απομάκρυνση του διευθυντή της σχολής, αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο των καθηγητών με θέμα την επιβολή κυρώσεων στους σπουδαστές που εμπλέκονται στις επιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες σε χωριό της Μεσαράς είχε προσαχθεί άνδρας που φέρεται να έχει άμεση σχέση στην εξαφάνιση του Βαγγέλη. Παράλληλα η αστυνομία είχε καλέσει ζευγάρι από τη Μεσαρά για ανάκριση επειδή είχαν επισκεφτεί τη Γαλακτοκομική Σχολή.









zougla.gr




Γράψτε και εσείς τα δικά σας άρθρα η κάντε
μας μια καταγγελία και εμείς θα την δημοσιεύσουμε εδώ
Η φωνή σας έχει δύναμη
Στείλτε e-mail στο: GrevenaTime@gmail.com
Η Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας εδώ: Επικοινωνία

Και αν σου άρεσε το άρθρο κοινοποίησε το:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...



Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....



Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα



Οι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.