Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Στα 654 ευρώ ο κατώτατος μισθός με έμμεση αύξηση

Στα 654 ευρώ ο κατώτατος μισθός με έμμεση αύξηση

Το υπουργείο Εργασίας, με νόμο, προτίθεται να αυξήσει κατά 11% τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και από τα 586 ευρώ μικτά που είναι σήμερα, να φτάσει στα 654 ευρώ.


 Κάτι τέτοιο, μπορεί να γίνει με εξίσωση του κατώτατου μισθού που χορηγείται σε μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα (περίπου 137.000 άτομα), με το μισθό που προκύπτει για εργατοτεχνίτες, που αμείβονται με το κατώτατο ημερομίσθιο και το οποίο ανέρχεται στα 26,18 ευρώ. 

Η πρόθεση αυτή του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να καταγραφεί επίσημα στο νόμο που θα προκαλεί σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός Μαρτίου. Σημειώνεται ότι η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, είναι να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ μικτά. 

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα «ανοίξει ο δρόμος» για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΓΣΕΕ), έτσι ώστε να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα επαναφοράς των κατώτατων αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, στα επίπεδα που ήταν το 2008, δηλαδή προ κρίσης. 

Βέβαια, πρέπει πρώτα το υπουργείο Εργασίας, να νομοθετήσει την επαναλειτουργία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για να μπορούν οι δύο πλευρές να διαπραγματευτούν και να μπορεί να προκύψει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. 

Όπως έχει γίνει γνωστό από κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εργασίας, ο σχετικός νόμος πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, προς ψήφιση, εντός Μαρτίου.

www.dikaiologitika.gr


 Grevenatime

Η Ωρα των Γρεβενών 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...



Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....



Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα



Οι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.