Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Διορισμοί αναπληρωτών. Τέλος η αξιολόγηση

 

Τέλος η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, έρχεται διορισμός αναπληρωτών 

Τέλος στις διαδικασίες αξιολόγησης των εκπαιδευτικών έβαλε το υπουργείο Παιδείας, ενώ ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς δήλωσε ότι έχει τη δυνατότητα να διορίσει με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία, κάτι που θα κάνει τις επόμενες μέρες. 

Ο υπουργός διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, αναφορικά με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ότι αναγνωρίζει ότι πολλοί εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω τα μη ικανοποίησα των αιτημάτων τους για απόσπαση. Ωστόσο η παρούσα χρονική περίοδος είναι πολύ δύσκολη για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά κενά και συνεπώς μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις μπορούν να υπάρξουν για πολύ σοβαρούς λόγους υγείας. 

Υπογράμμισε, επίσης , ότι σύμφωνα με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης οι τρέχουσες διαδικασίες αξιολόγησης αναστέλλονται, καθώς και οι όποιες πειθαρχικές ή προαγωγικές συνέπειές τους, προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Παιδείας έκλεισε την Παρασκευή τη διαδικτυακή πύλη ανάρτησης των εκθέσεων αξιολόγησης των σχολικών μονάδων. 

Οσον αφορά τους πίνακες των αναπληρωτών, ο κ. Μπαλτάς ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση της τέως κυβέρνησης, που περιγράφεται στο άρθρο 72 του νόμου 4316/2014, σύμφωνα με την οποία μεταξύ εκπαιδευτικών που απέκτησαν το πτυχίο τους στην ίδια εξεταστική περίοδο προηγούνται στους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών όσοι έχουν υψηλότερο βαθμό πτυχίου δεν βρίσκει σύμφωνη τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία και προτίθεται να την καταργήσει, μέσα στο πλαίσιο μιας συνολικότερης επανεξέτασης του τρόπου πρόσληψης αναπληρωτών. Επειδή όμως η αναίρεση της παραπάνω ρύθμισης απαιτεί για νομοτεχνικούς λόγους ένα εύλογο χρονικό διάστημα που μπορεί και να υπερβαίνει το δίμηνο, το υπουργείο Παιδεία προέβη άμεσα στον διορισμό αναπληρωτών από τον πρόσφατα αναμορφωμένο πίνακα, κατ΄ εξαίρεση και μόνο για την τρέχουσα σχολική χρονιά, προκρίνοντας τις κατεπείγουσες ανάγκες κάλυψης των κενών στα σχολεία. 

Για όλα αυτά τα ζητήματα θα αποσταλούν πολύ σύντομα στις αρμόδιες Διευθύνσεις διευκρινιστικές εγκύκλιοι. Οσον αφορά τα κενά στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας Α. Μπαλτά δήλωσε ότι υπάρχουν πάρα πολλές εκπαιδευτικές ελλείψεις και τα σχολεία υπολειτουργούν μετά τις απολύσεις και της διαθεσιμότητες της προηγούμενης περιόδου, αλλά όπως είπε θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Θα εκπλαγείτε όταν θα δείτε ότι το υπουργείο μπορεί να προσλάβει αναπληρωτές καθηγητές. 

Θα προσλάβουμε με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό αναπληρωτές, που κρατούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο συρτάρι για δικούς τους λόγους». Ο υπουργός έκανε τέλος αναφορά και στα πανεπιστήμια, λέγοντας ότι έχουν δύο σοβαρά προβλήματα. «Το ένα είναι η χρηματοδότηση. Μετά το PSI κουρεύτηκαν τα αποθεματικά των πανεπιστημίων και οι δημόσιες πιστώσεις που μειώθηκαν, δεν φτάνουν σχεδόν καν για τα λειτουργικά έξοδα και τα πανεπιστήμια επιβιώνουν βρίσκοντας χρήματα από δω και από εκεί για να επιβιώσουν. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι τα πανεπιστήμια έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό, γιατί δεν έχει έγινε καμία πρόσληψη σε αντικατάσταση κάποιου που πήρε σύνταξη».


 Grevenatime

Η Ωρα των Γρεβενών

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.