Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση κατά της σχολικής βίας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Εκδήλωση κατά της σχολικής βίας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών


Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015, στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ.κ. Βασίλειος Στουγιάννης και Μαρία Γκουγκούδη, σε συνεργασία με τη δασκάλα πληροφορικής κ.Σπυριδούλα Καρανάτσιου, επιμελήθηκαν της εκδήλωσης με θέμα: «Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά να είναι χαρούμενα και να συνεργάζονται με τους άλλους!».

Αφού προλόγισε ο Διευθυντής του σχολείου, στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο και ανάγνωση παραμυθιού από τη μαθήτρια της Στ2 Μπότουλα Αικατερίνη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για την 6η Μαρτίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, με σκοπό την κινητοποίηση των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε μια προσπάθεια αποτροπής φαινομένων βίας στα σχολεία.

Στο τέλος αφού έγιναν αναφορές από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη διαδικασία και το αποτέλεσμα της ένταξης και ενσωμάτωσης του ατόμου σε ένα κοινωνικό σύνολο, τη θέση του μέσα στο σύνολο και την κοινωνική του ταυτότητα, τα παιδιά τοποθετήθηκαν και μίλησαν για τα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας, τις συνέπειες αλλά και τις σχέσεις που αναπτύσσονται με τους φίλους, τους συμμαθητές και τα αδέλφια τους καθώς και τις αρχές που τις διέπουν.

Η συζήτηση είχε ως συνέπεια να λυθούν οι απορίες και οι προβληματισμοί των μαθητών και δόθηκαν παράλληλα συμβουλές και πρακτικές τεχνικές.

Παράλληλα στο σχολείο με σχετικά θέματα θα γίνει διαγωνισμός ζωγραφικής για τους μαθητές της Α΄, Β΄και Γ΄τάξης και Σκέφτομαι και Γράφω για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξης.Ο Διευθυντής
Φώτιος Μπαζάκας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.