Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Η μεγάλη επιστροφή στο Δημόσιο. Ποιοι ξαναπιάνουν δουλειά σε 45 ημέρες

Η μεγάλη επιστροφή στο Δημόσιο. Ποιοι ξαναπιάνουν δουλειά σε 45 ημέρες


Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο που ανοίγει ξανά την πόρτα του Δημοσίου για χιλιάδες υπαλλήλους.


Οπως αναφέρει το «Εθνος», πρόκειται για όσους βρέθηκαν εκτός εξαιτίας της κατάργησης οργανισμών και διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή τους στο Δημόσιο άρχισε, καθώς μέσα σε 45 ημέρες από την ψήφιση του νομοσχεδίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους απολυθέντες και διαθέσιμους υπαλλήλους.

Για ποιους ξανανοίγει η πόρτα του Δημοσίου με το νέο νομοσχέδιο
  • Όσοι απολύθηκαν μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας
  • Όσοι απολύθηκαν μετά από κατάργηση των ΝΝΠΙΔ όπου υπηρετούσαν
  • Όσοι είναι σε διαθεσιμότητα και η περίοδος διαθεσιμότητας έληξε
  • Όσοι βρίσκονται ακόμη σε διαθεσιμότητα
  • Όσοι τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία

Ο ρόλος του ΑΣΕΠ στη διαδικασία

Το ΑΣΕΠ και τριμελής επιτροπή θα κρίνουν τις ανάγκες των υπηρεσιών και αφού γνωμοδοτήσουν για τις θέσεις που υπάρχουν θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναπρόσληψης απολυθέντων και διαθέσιμων.

Οι υπάλληλοι αυτοί θα πρέπει εντός 15 ημερών να δηλώσουν πού θέλουν να τοποθετηθούν και στη συνέχεια μια τριμελής επιτροπή θα κρίνει αρχικά τους υπαλλήλους με βάση τα τυπικά προσόντα.

Πώς θα καθοριστούν τα κριτήρια

Με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα κριτήρια για τη βαθμολόγηση των υπαλλήλων. Τυπικά προσόντα, χρόνος προϋπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση, αλλά και η ομοεδρικότητα φορέα προέλευσης-φορέα υποδοχής, όπως και η συνυπαγωγή φορέα προέλευσης-φορέα υπαγωγής στο ίδιο υπουργείο είναι μερικά από αυτά.
Γράψτε και εσείς τα δικά σας άρθρα η κάντε
μας μια καταγγελία και εμείς θα την δημοσιεύσουμε εδώ
Η φωνή σας έχει δύναμη
Στείλτε e-mail στο: GrevenaTime@gmail.com
Η Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας εδώ: Επικοινωνία

Και αν σου άρεσε το άρθρο κοινοποίησε το:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στόχο την ενημέρωση...Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αναπτύσσει το ΑΣΕΠ ώστε οι υποψήφιοι των διαγωνισμών να μην ταλαιπωρούνται για να συμμετάσχουν στους νέους διαγωνισμούς.....Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσαΟι καλύτερες

Μέλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.